Logo DIS trans
Banner DION Locatiediensten

Energiemanagement

Energie is onmisbaar voor de kernprocessen en ondersteunende activiteiten in diverse organisaties. Maar energie is ook een aanzienlijke kostenpost. Tóch valt er uit het energieverbruik nog veel voordeel te halen. Door middel van efficiënt energiemanagement kunnen wij energieverbruik terug dringen. Dat betekent een (aanzienlijke) besparing op energiekosten, vermindering van milieubelasting, een toename van comfort én een positieve invloed op de productiviteit!

Wat levert energiemanagement op?
Energiemanagement geeft je inzicht in al je energiestromen. Met energiemanagement geven we namelijk structurele aandacht aan het energieverbruik, het terugdringen van dit energieverbruik en het vasthouden van de bereikte verbeteringen. Dit is een continu proces waarbij steeds weer een toppunt gevonden moet worden tussen prestatie en prijs. Alleen op die manier wordt het een blijvend succes en kunnen energiekosten beter worden beheerst. Voor het succesvol invoeren en toepassen van energiemanagement bieden we diverse producten aan, die zowel samen als afzonderlijk toe te passen zijn. 

■ Factuurscan

Een eerste kostenbesparing kunnen we doorgaans al realiseren met een mooie, eerste stap: het controleren van de energiefacturen van de leverancier en netbeheerder. Door deze kostenposten goed te controleren en opvallende of bijzondere zaken hier uit te halen, valt vaak al een eerste besparing te behalen!

■ Energie Consumptie Analyse (ECA)

Wil je weten wat werkelijk de grootste energieverbruikers zijn, dan voeren wij een Energie Consumptie Analyse uit. Hiervoor gebruiken wij o.a. historische energienota’s, bouwkundige gegevens en de gegevens over de gebruiksintensiteit. Alle energieverbruiken worden uiteengezet om vervolgens de grootste energieverslinders te bepalen. Zo kunnen we zeer gericht aan de slag om de locaties met het hoogste verbruik aan te pakken.

■ Energiebesparingsplicht

Wordt er jaarlijks binnen jouw organisatie meer dan 50.000 kWh of meer dan 25.000 m3 gas verbruik? Dan geldt de energiebesparingsplicht en de informatieplicht. Wij nemen je de toepassing hiervan uit handen. Zo helpen wij je bij het vaststellen en uitvoeren van passende, realistische energiebesparingsmaatregelen voor jouw organisatie. Dit doen we aan de hand van de Erkende Maatregelenlijst voor Energiebesparing (EML). We geven hierover advies en bieden begeleiding of regie waar nodig.

Scherp inkopen van energie
Wil je graag energie inkopen voor meerdere locaties, het liefst alle gas- en elektrarekeningen naar één adres gefactureerd krijgen en met één aanspreekpunt locaties kunnen toevoegen en annuleren? Ons team biedt graag een helpende hand. Door jarenlange ervaring met inkooptrajecten voor multisites (bij de inkoop van gas en elektra) en het dagelijks op de voet volgen van energieprijzen weten wij sterke deals met leveranciers te maken! Uiteraard helpen we ook met de volledige afwikkeling van een dergelijk traject.

Energiemonitoringsystemen
Wil je voortaan precies weten waar de grootste verbruiken zijn, inspringen bij onverwachte pieken óf vooraf weten hoe hoog de volgende energienota wordt? Het energiemonitoringsysteem maakt het mogelijk! Door metingen te plaatsen en te verwerken in een energiemonitoringssysteem, bieden wij de mogelijkheid om het energieverbruik online te bekijken en te beheersen. Dit is uit te breiden met op maat gemaakte rapportages ten behoeve van o.a. de kostprijsberekeningen van eigen producten en/of diensten.

Meer weten over Energiemanagement? Bel of mail ons!